Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Na mida, bota

BógTejGry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

powoli przygotowywuje się do rankedów, ale nadal kompletuje championy.

Na topa mam Hecarima i Riven.

Na mida LeBlanc

Na bota.. Sivirkę?

Brakuję mi jednego picka na mida oraz bota jakiegoś adc i supporta. Sivirka może jest dobra, ale jakiś drugi adc się przyda. Na supporta kupię Morganę i coś jeszcze.

Polecicie mi coś na mida oraz bota (adc) ?

Myślę o Jinx, albo Vayne a na mida.. no właśnie. Proszę o propozycję. Najlepiej, żeby nie były to postacie za 6300.

Nidalee na mida jeszcze się nadaje?

Opublikowano

Nidalee na mida nie bardzo

Vayne na mida BARDZO słaby pomysł

Na adc polecam Luciana: mobilny, bardzo silny w każdej fazie gry, przyjemnie się farmi, szybki push, przyjemna mechanika

Na mida spróbuj sobie Ziggsa, jeśli ogarniasz skillshoty, bo na nich się praktycznie opiera.

+poke

+harras na linii

+jeden z lepszych wave clearów w grze

+AoE

+CC

+escape/mobilność dzięki W

+świetnie skaluje się w każdej fazie gry

Opublikowano

LeBlanc dobry poke ale w late słabo się spisuje jeżeli nie ma tych zabójstw tak dużo polecam ci natomiast katarine/zed'a

Katarina:

- Łatwe ganki jak i również kille gdy "wyczujesz" akcje 

- Bardzo mocna w TF jeżeli oczywiście przeciwnicy nie wiedzą co pod nią budować

- Nafeedowana z łatwością wyccaruje mecz

- Fajny mechanizm escape dla początkujących 

- Bardzo dobry ult i pierwsze zabójstwo powinno być twoje  :)

Minusy:

- Nie taka łatwa farma gdy cie ktoś harrasuje 

- Papier gdy nie masz ani farmy ani zabójstw  :)

a co do zed'a dobra mechanika jeżeli ogarniesz go to powinieneś z łatwością wygrać każdego tf zabijając wrogiego adc dobry escape w late mocny trochę papierem wieje jak nie masz początkowych zabójstw w early + nie korzysta z many 

Opublikowano

Vayne, miałem na myśli na bota, nie na mida. :D

W ADC zastanawiam się właśnie nad Gravesem, Jinxem, Lucianem. :D

Zobaczę skille Ziggsa, a Katarina bardzo banowana. :/

Dzięki za zainteresowanie tematem. :)

Opublikowano

Na mid'a LB jest bardzo silna i nie jest bardzo trudna do ogarnięcia. Myślę, że to dobry wybór na początek. Polecam też Akali.

Opublikowano

Z supportów polecam

Nautilus:

Wytrzymały (tarcza na "W", która absorbuje obrażenia, podstawowe ataki zadają więcej obrażeń)

Krótkie unieruchomienie przeciwnika w pasywce

Umiejętność "E" zadaje obrażenia oraz spowalnia przeciwników

"Q" przyciąga przeciwnika do Nautiego (oraz Nautiego do przeciwnika), można przyciągnąć się do tekstury (np.: do turreta, miniona, "ściany")

Bardzo fajny ult, którym można dobić, łatwo trafić w adc podczas tf (podrzuca w powietrze cel oraz ogłusza)

Może być ciężko trafić z "Q" na początku, ale to kwestia wprawy

Jeżeli zainicjujesz walkę poprzez użycie "Q", to nie będziesz mieć jak wycofać się (brak escape poza "Q" - przyciągnięcie się do tekstury)

Wolny autoatak ~.~

Ostatnio nim gram i bardzo spodobał mi się. Jeżeli chcesz coś jeszcze wytrzymałego to Braum.

Thresh - łapie, przyciąga, dociąga się do przeciwnika, spowalnia, podrzuca (przez co Jinx może rzucić pułapki i złapać przeciwnika) lub Blitz - przyciąga + podrzuca.

Leona:

Wytrzymała

Slow

Dwa stuny

Dobra do inicjacji tf, zwłaszcza, że swoją wytrzymałością może wbić się w sam jego środek

Łatwo i przyjemnie ratuje się nią "tyłek" naszego adc (E + Q + niekoniecznie R) ;p

Może być ciężko trafić z "E" lub "R" (chodzi o stuna - środek ultacza), ale kilka gier i powinieneś ogarnąć

Jako-tako escape nie ma (jeżeli nie ma ULT)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...